EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χ.Κ. Σελίου

Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Σέλι

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 6:56:12 μμ
ΠΗΓΗ: Χ.Κ. Σελίου     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς το κέντρο έζησε πραγματικά αλλοτινές δόξες. Υπήρχαν λίγα παγοποιημένα γρόμπαλα, υπήρχαν μερικές δυσκολίες με ελαφρά σειράδια, η «Μουσών» ήταν ανοικτή για τους εντελώς δεξιοτέχνες, αλλά η γενικότερη εικόνα ήταν θαυμάσια, παραμυθένια. Ελάχιστα τα παράπονα, περίσσιο το κέφι, οι αθλητές στον δικό τους μικρόκοσμο να δίνουν χρώμα και παλμό στο Αρσούμπασι, οι χιονοδρόμοι κι οι σανιδάδες με ανεξάντλητες δυνάμεις όργωσαν κανονικά τις στρωμένες και τις απάτητες διαδρομές μας. Έπιασε κι ο χιονιάς κατά τις 12:00 για να γίνει το τοπίο αλπικό, οι παιδικές καρδιές να χαίρονται ξέγνοιαστα κι αστείρευτα.

Μόνη αλλά εκκωφαντική παραφωνία και αγανάκτηση με τους ασυνείδητους οδηγούς που προκάλεσαν ένα ανυπόφορο μποτιλιάρισμα κατά το τέλος της ημέρας. Δίχως αλυσίδες ή χιονολάστιχα, ξαδέρφια του Σουμάχερ με κληρονομικό χάρισμα, ελληναράδες του ζαμανφουτισμού τύπου δεν βαριέσαι θα βγούμε… κατάφεραν να εγκλωβίσουν τετρακόσια (και βάλε...) αυτοκίνητα στην ακινησία του θυμού. Ευχαριστούμε όσους άντεξαν χωρίς να πάθουν εγκεφαλικό, κυρίως δε τους Ανδρέα - Σάκη Γραμματικόπουλο και Φώτη Τζιμόπουλο που άφησαν το πόστο της εργασίας τους για να δώσουν με τις «γουρούνες» απίστευτες λύσεις τροχονομίας ώστε να κυκλοφορήσουν επιτέλους τα οχήματα. Το ζητούμενο δεν είναι παρά στοιχειώδης ατομική ευσυνειδησία, τίποτε περισσότερο.

Κατά τα άλλα, η Καθαρά Δευτέρα μας επεφύλαξε λίγους αέρηδες στην αρχή αλλά καθώς η υπομονή και η φιλοτιμία πάντα αμείβονται ανοίξαμε μετά τις 12:00, κι έγινε πανζουρλισμός, άιντε να δούμε πού θα βρούμε καρδιά να το κλείσουμε σήμερα με τέτοιο ενθουσιασμό που επικρατεί. Καλή Σαρακοστή, με το βουνό μας να είναι τρέλα και γιορτή.

Ετικέτες

Σέλι, Σελίου





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345